LES CORTS TRASLLADEN L’EXPOSICIÓ «DONES DEL MÓN» DE CREU ROJA A LA XARXA

La pandèmia de la Covid-19 va impedir que milers de persones pogueren visitar l’exposició fotogràfica «Dones del Món», de Creu Roja, que les Corts Valencianes portaren fins l’Estació del Nord de València. Per eixe motiu, el parlament valencià ha «traslladat» les instantànies de la mostra a la xarxa i ha creat una sala d’exhibició virtual al webwww.donesdelmon.com.

Cal recordar que la mostra s’instal·là, amb motiu del 8 de Març, al corredor de les sales de comissions de les Corts i després es traslladà fins l’Estació del Nord de València, aprofitant l’afluència de viatgers al cap i casal amb motiu de les falles, que finalment se suspengueren.

Al webdonesdelmon.com s’han recollit totes les fotografies d’esta mostra de Creu Roja en la que es  visibilitza el paper que exerceix la dona en els diferents àmbits, com són l'econòmic i laboral, el polític, el familiar, el social o el cultural. Així, la mostra fotogràfica pretén donar publicitat a problemàtiques com la feminització de la pobresa, la invisibilitat i aïllament de la dona en els entorns rurals, el sostre de vidre al món laboral, la mutilació genital femenina, la prostitució i el tràfic de dones amb finalitats d'explotació sexual, els matrimonis forçosos, l'ús desigual dels temps de cura i la invisibilitat del treball en la llar o el llenguatge excloent, entre altres.

 L’exposició, que ara arriba a la xarxa, és una reflexió sobre la desigualtat i discriminació de gènere amb el propòsit de treballar accions que promoguen la igualtat d'oportunitats de les dones i l'empoderament i participació d'elles en tots els nivells de la vida social, política, econòmica i pública. Este, a més a més, és un propòsit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 5 sobre Igualtat de Gènere) inclosos en l'Agenda 2030 per Nacions Unides i un dels principis fonamentals de Creu Roja.

FOTOGRAFIA DE LA MOSTRA «DONES DEL MÓN»

Fotografia de la mostra
Ir arriba