La violència de gènere és un problema social

Les ONGD sensibilitzades amb els drets de la infància estem preocupades pel nombre de menors víctimes de la violència de gènere

Font: Menuts del món

Les ONGD sensibilitzades amb els drets de la infància estem preocupades pel nombre de menors víctimes de la violència de gènere. Menuts del Món i la Xarxa AMINVI, xarxa de suport a la dona immigrant víctima de la violència de gènere, hem signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu de realitzar campanyes de sensibilització a favor de la dona i en defensa de la infància. En el marc d'aquesta col·laboració hem desenvolupat la conferència «Com tracta la premsa els casos de violència de gènere» del sociòleg i criminòleg Pau Crespo Donet. La violència de gènere és un problema social que ens afecta a totes i a tots.

«La punta de l'iceberg d'aquestes informacions són morts, però el que està sota l'aigua són les agressions anteriors que desgraciadament han acabat en l'assassinat final». Segons l'opinió del sociòleg i criminòleg. P Crespo Donet, les notícies s'acarnissen en els assassinats i obvien les agressions quotidianes que han desencadenat aquesta situació. «Durant molts anys els mitjans de comunicació han justificat la violència de l'home contra la dona. La mat perquè era el meu estava intrínsec en molts textos. Ara estem en una fase de normalització, és a dir ens presenten l'agressor com algú normal, amb una vida quotidiana que mata la seva dona o exparella perquè anava begut, tenia una crisi nerviosa, estava malalt, etc, etc però- diu P. Crespo- ja no es justifica «.

En la seva opinió el correcte en els tractaments informatius seria donar un protagonisme a la víctima superior a l'agressor, contextualitzar i explicar les característiques d'aquest tipus de violència. «Un pas més és enfocar la notícia cap a la superació. És a dir les informacions han de ser un instrument perquè la dona en situacions de violència pugui sortir d'ella «.

Pel que fa al tractament discriminatori que es dóna als emigrants, Crespo Donet deixa ben clar que no cal explicar la nacionalitat de l'agressor o de la víctima. «La víctima sempre és dona i l'agressor: home. Cal trencar els estereotips «.

Respecte als infants víctimes de violència de gènere el sociòleg i criminòleg P. Crespo Donet, assegura que la nova llei els consideri víctimes és un èxit, però no és suficient. «Als menors hi ha protegir-los i les situacions preventives s'han d'intensificar per tal d'evitar agressions i morts».

En la seva opinió els periodistes han de comptar en les seves informacions que es pot superar la violència de gènere, donar una informació racional que d'una visió integral de la #violenciamachista

A la conferència van assistir dones i homes de diferents àmbits, periodistes, professors, polítiques i del món del cinema com l'actriu Rosana Pastor.

Si esteu interessats en el tema en el següent Link teniu la entrevista que Ràdio Klara li va fer a P. crespo Donet dies després de la conferència.

http://www.ivoox.com/tratamiento-informativo-violencia-genero-pau-audios-mp3_rf_8685920_1.html

Scroll al inicio