El mentor del model de l’Economia del Bé Comú, Christian Felber, va omplir el Saló d’Actes de la FUE (UJI), amb joves i adults que van voler escoltar la seua proposta.

La Jornada «Nova Economia i ODS» realitzada el passat dijous, 14 de desembre en la Universitat Jaume I (UJI) va ser el fermall de tancament de la campanya «Els ODS més a prop gràcies a l'EBC», desenvolupada per la Fundació Novessendes i finançada per la Generalitat Valenciana.

La Jornada «Nova Economia i ODS» realitzada el passat dijous, 14 de desembre en la Universitat Jaume I (UJI) va ser el fermall de tancament de la campanya «Els ODS més a prop gràcies a l'EBC», desenvolupada per la Fundació Novessendes i finançada per la Generalitat Valenciana. Podem dir que un fermall d'or, doncs van acudir a ella més de 200 persones per a escoltar a teòrics i a empreses que estan aplicant el model de l'Economia del Bé Comú.

La jornada es va realitzar després d'un any intens treballant per a aquest projecte i va comptar amb la presència de diferents actors que han intervingut en l'estratègia i amb la visita de l'Austríac, Christian Felber, la conferència del qual es va realitzar amb la sala quasi plena. Felber va passar per Castelló per a explicar el model de l'Economia del Bé Comú i de quina manera aquesta pot constituir un instrument per a aconseguir els ODS i altres metes que cerquen construir un món més just i igualitari.

Christian Felber va parlar de la importància de potenciar la Democràcia sobirana, que la gent siga qui puga decidir quin tipus d'economia vol, al servei de què i qui, quines regles de comerç cal tindre, etc.

L'EBC està en un altre paradigma, aquest lligat a objectius com la «bona vida», l'estima de la vida del planeta, la felicitat de les persones, entre altres. Considera necessari redefinir el concepte d'èxit econòmic, vinculant-ho als valors com la dignitat humana i els drets humans, dels quals naix el moviment de l'EBC.

Felber també ens va explicar com el Balanç del Bé Comú (BBC) mesura i puntua l'aportació de les empreses al Bé Comú. També ens va recordar que l'EBC, com altres models alternatius d'economia, estan creixent, gràcies a un anhel ciutadà de més democràcia i la necessitat de tindre una Economia al servei de les persones i no les persones al servei del capital.

Al matí també es va presentar el «Mapa emergent de la Nova Economia en la província de Castelló», de la mà del IIDL.

Al vespre, una taula redona de debat amb el nom «Economies transformadores cap als ODS», on van participar diferents entitats que estan treballant amb valors relacionats amb l'EBC. Després una presentació de les empreses que han elaborat el Balanç del Bé Comú en la província de Castelló, els representants de la qual van explicar la seua vivència en la implementació del model. La jornada va tancar amb el lliurament de premis a aquestes persones pel seu compromís amb el canvi.

La campanya «Els ODS més a prop gràcies a l'EBC» realitzada per la Fundació Novessendes i finançada per la Generalitat Valenciana va nàixer d'una premissa clara: El model actual és insostenible. Si volem garantir la vida i els drets de les persones i el planeta terra, necessitem d'un creixement econòmic sostenible i inclusiu. Què podem aportar desde la Nova Economia? Hem de donar resposta a la demanda cada vegada més creixent de la Societat cap a la necessitat d'un canvi en el sistema cap al Bé Comú.



Scroll al inicio