Conferència Estratègica: els reptes de la Cooperació al Desenvolupament Valenciana post 2015

Es tracta d'un espai públic de debat amb els Agents de la Cooperació valenciana i la ciutadania promogut per la Generalitat que tindrà lloc el pròxim 16 de novembre

La Conferència Estratègica sobre els reptes de la Cooperació al Desenvolupament Valenciana post 2015 és una iniciativa de la Generalitat.

Aquest esdeveniment se celebrarà en la ciutat de València el pròxim 16 de novembre, amb l´objectiu d´afavorir un espai públic de debat amb el conjunt dels Agents de la Cooperació valenciana i la ciutadania que promoga la construcció consensuada d´una nova política pública de cooperació al desenvolupament harmonitzada, coherent i estratègica en el marc de l´Agenda 2030 per als objectius de Desenvolupament Sostenible.

Aquesta proposta de renovació pretén abordar la revisió de les fortaleses i avantatges comparatius de la cooperació descentralitzada valenciana, tant a nivell sectorial com geogràfic, l´establiment d´un marc més flexible, realista i innovador, l´impuls de la comunicació, coherència, transparència i rendició de comptes de les polítiques públiques de desenvolupament, en contacte i col·laboració amb els agents de la cooperació valenciana i la ciutadania, amb l´objectiu de millorar la capacitat, qualitat i eficàcia de la mateixa.

Les sessions s´estructuraran entorn de dues conferències (inaugural i de clausura) i sis taules de treball, en sessions simultànies de matí i vesprada, organitzades segons diferents temàtiques en l´àmbit de la Cooperació al Desenvolupament.

Si voleu saber-ne més, podeu visitar la web www.cooperaciovalenciana.com


PROGRAMA

10:00 H. ACREDITACIÓ DELS PARTICIPANTS

10:30 H. SESSIÓ INAUGURAL: “EL NOU ESCENARI POST 2015 DE LA COOPERACIÓ DESCENTRALITZADA: DESENVOLUPAMENT I DESIGUALTAT”.

Molt Honorable Ximo Puig i Ferrer

President de la Generalitat

Koldo Unceta Satrústegui

Universidad del País Vasco

11:30 H. SESSIONS SIMULTÀNIES

TAULA DE TREBALL 1: LA COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT VALENCIANA POST 2015.

Objecte: El repte normatiu-organitzacional i de finançament del desenvolupament de la cooperació valenciana davant els ODS.

Introductor: Juanjo Iborra Eres. Coordinadora Valenciana d´ONGD i Plataforma 2015 y Más.

TAULA DE TREBALL 2: ELS ENFOCAMENTS DE L´AGENDA 2030.

Objecte: Debatre l´ètica del desenvolupament humà i la seua aplicació en l´Agenda 2030 en les polítiques públiques de cooperació internacional.

Introductora: Eva del Hoyo Barbolla. Assessora de la Secretaria General de Cooperació Internacional per al Desenvolupament Ministeri d’Afers Exteriors y Cooperació.

TAULA DE TREBALL 3: COHERÈNCIA, TRANSPARÈNCIA I RENDICIÓ DE COMPTES DE LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES DE DESENVOLUPAMENT.

Objecte: Analitzar i debatre les pràctiques de coherència, transparència i rendició de comptes per al desenvolupament en les administracions públiques amb un criteri estratègic fonamental de la Cooperació al Desenvolupament Valenciana.

Introductora: Anna Ayuso Pozo. Investigadora Senior América Latina en CIDOB. Professora associada en la UAB de Dret Internacional Públic, Organitzacions Internacionals i Màster Universitari en Relacions Internacionals, Seguretat i Desenvolupament. Professora associada del Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI).

14:00 H. DINAR

16:00 H. SESSIONS SIMULTÀNIES

TAULA DE TREBALL 4: LA PARTICIPACIÓ DELS DIFERENTS AGENTS EN LA NOVA AGENDA 2030.

Objecte: Definir la participació i coordinació efectiva dels agents de la cooperació valenciana per a orientar el conjunt de la Cooperació Valenciana al Desenvolupament cap als objectius i prioritats dels ODS.

Introductora: Mercedes Ruiz-Giménez Aguilar. Presidenta de la Coordinadora de ONG para el Desarrollo-España (CONGDE)

TAULA DE TREBALL 5: SOLIDARITAT I EDUCACIÓ PER AL DESENVOLUPAMENT.

Objecte: Definir una estratègia d´Educació per al Desenvolupament de la Cooperació Valenciana sostinguda amb els fons públics en la Comunitat d´acord amb els enfocaments de l´Agenda 2030.

Introductor: Andrés Carbonero Martínez. Cap del Servici de Garantia d’Ingressos i Cooperació al Desenvolupament.

TAULA DE TREBALL 6: COMUNICACIÓ SOBRE I PER A RESULTATS DE DESENVOLUPAMENT A LA CIUTADANIA.

Objecte: Debatre la incorporació de la comunicació en totes les fases del cicle del projecte o programa és fonamental per a garantir l´apropiació democràtica, la rendició de comptes i la gestió basada en resultats de desenvolupament.

Introductora: Montserrat Boix Piqué. Redactora en TVE.

18:00 H. CONCLUSIONS I CLAUSURA.

Manuel Alcaraz Ramos

Hble. Conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació y Cooperació.

José Antonio Alonso Rodríguez

Catedràtic d’Economia Aplicada en la Universidad Complutense de Madrid

Scroll al inicio