CIEs NO commemora sis anys de lluita contra els Centres d’Internament d’Estrangers

Celebrarà el seu aniversari amb una concentració enfront del CIE de Sapadors, tal com porta fent tots els últims dimarts de mes des que es va arrancar.

  • La plataforma fa una crida a la ciutadania a mobilitzar-se contra aquestes presons racistes i exigir el seu tancament immediat.

  • Celebrarà el seu aniversari amb una concentració enfront del CIE de Sapadors, tal com porta fent tots els últims dimarts de mes des que es va arrancar.

València, 26 d’abril de 2016.- La Campanya pel tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIEs NO) commemora els seus sis anys d'existència amb una concentració per a exigir el tancament d'aquestes presons racistes, que tindrà lloc demà, 26 d'abril, en la porta del CIE de Sapadors (València) a les 19.00 hores, tal com porta fent cada últim dimarts de mes des que va sorgir la plataforma.

CIEs NO, plataforma formada per més de 30 organitzacions i persones a títol individual, vol, d'aquesta forma, instar a la ciutadania a seguir mobilitzant-se contra la repressió que pateixen les persones migrants en l'Estat espanyol i en tota la Unió Europea.“Ja són sis anys que ens manifestem en la porta blava del complex de Sapadors de manera ininterrompuda tots els dimarts finals de mes. I no pararem fins que tanquem el CIE. Volem aprofitar per a fer un homenatge a totes les persones que ens acompanyen i ens han acompanyat, ja que esperem que aquest siga definitivament l'últim aniversari que ens queda per complir. Anem a seguir mostrant-li a l'opinió pública que aquest lloc no pot existir, que migrar és un dret i no un delicte, i que la il·legalitat radica en les polítiques migratòries racistes i xenòfobes que impedeixen la lliure circulació de les persones.”, ha indicat la portaveu de CIES NO, Ana Fornés.

Més de 40 denúncies per maltractaments

Durant els anys en els quals CIEs NO té constància, s'han interposat més de 40 denúncies per maltractaments dins de Sapadors i, a més, en aquest temps s'ha pogut comprovar que les condicions d'atenció sanitària i higièniques són lamentables. “Hi ha plagues de xinxes recurrents, falta d'aigua calenta a l'hivern, en nombroses ocasions se'ls priva a les persones internes de roba neta i calçat.. A més, hem denunciat que l'atenció mèdica i psicològica és deficient. D'altra banda, els homes no tenen accés al bany a les nits i es veuen obligats a fer les seues necessitats en botelles o borses”, assegura la portaveu.

Per tot açò, CIEs NO exigeix el tancament immediat i permanent del CIE de Sapadors, espai que amb la seua mera existència vulnera els drets fonamentals de les persones, i insta a la ciutadania a mobilitzar-se contra aquests espais de la vergonya que mai van haver d'existir.

Per a més informació: Ana Fornés, 626165895// Eugenia Torres, 669550283

www.ciesno.wordpress.com

CIEs NOCampaña por el Cierre de los Centros de Internamiento de Extranjeros

ciesno.wordpress.comhttp://www.facebook.com/CIEsNo.valenciahttps://twitter.com/#!/CIEsNO

Scroll al inicio