Barris Oberts i Sostenibles: Taller de Socarrats

El divendres 27 per la vesprada i el dissabte 28 d'abril pel matí, t'esperem al Centre Municipal de Joventut de Malilla per participar al taller de socarrats en el qual treballarem per reforçar la identitat de barri.

Barris Oberts i Sostenibles: taller de socarrats

Seguim amb més activitats del projecte «Barris Oberts i Sostenibles. Malilla»! Després de la realització de la «I Jornada de Barris Oberts: Malilla», la qual tingué una gran acollida, tant per part del veïnat com de les associacions, col·lectius, centres educatius i servicis municipals del barri, tenim una nova activitat a través de la que treballarem sobre la identitat de barri: un taller de socarrats.

Què és un socarrat? Un socarrat és una peça de ceràmica de decoració pròpia de València i la seua àrea metropolitana. L’estructura dels motius amb els quals es decora un socarrat és sempre similar: el tema principal apareix en el centre rodejat de micro-elements decoratius.

Quin és l’objectiu del taller? Treballar tant amb els veïns i veïnes com amb les associacions del barri les pràctiques participatives i educatives, a través del coneixement de la tècnica de decoració de socarrats, la història dels mateixos i la realització de dissenys propis.

Quan es realitzarà? El taller s’estructurarà en dos sessions; una primera per a conèixer la tècnica i dissenyar el dibuix i una segona en la qual es pintarà un socarrat i es farà un mural entre tots. Les sessions tindran lloc els dies següents:

– Divendres, 27 d’abril: de 18.00h a 21.00h.

– Dissabte, 28 d’abril: de 11.00h a 14.00h.

On? Al Centre Municipal de Joventut de Malilla (C/ Joaquim Benlloch, 77).

Qui imparteix el taller? Rosa Ibáñez, ceramista amb gran experiència, i Assemblea de Cooperació per la Pau-País Valencià.

Com pots inscriure’t? A través de tres mètodes:

– Completant les teues dades al següent formulari: https://goo.gl/forms/J1Q2YY3SgbLX4Ef62

– De manera presencial al Centre Municipal de Joventut de Malilla.

– Enviant les teues dades per mitjà d’un correu electrònic a paisvalencia@acpp.com

És totalment gratuït!

Anima’t i coneix Malilla per mitjà dels socarrats! T’esperem!

Què és Barris Oberts?

«Barris Oberts i Sostenibles. Malilla» és un projecte d’Assemblea de Cooperació per la Pau-País Valencià (ACPP-PV) finançat per la Direcció General de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana. Aquest s’endinsa en el programa Barris Oberts que Asamblea de Cooperación por la Paz porta treballant en diferents barris i pobles del territori espanyol des de fa cinc anys.

El programa Barris Oberts naix de la necessitat d’ampliar i superar el radi d’acció dels projectes d’educació per al desenvolupament més enllà dels àmbits purament formatius (centres educatius, centres de formació, universitats, etc.) i d’emmarcar-los en l’àrea geogràfica en la que els ciutadans i les ciutadanes conviuen: el barri. Per això, el programa Barris Oberts impulsa el treball amb les associacions i entitats ciutadanes per a buscar noves fòrmules de participació que permitisquen als veïns i veïnes d’un barri fer-se i sentir-se responsables en la recerca de solucions dels problemes socials que es detecten en la comunitat.

Què busquem amb Barris Oberts i Sostenibles. Malilla?

  • Enfortir un nou model de gestió que incidisca en pràctiques participatives.
  • Que els ciutadans i ciutadanes puguen fer-se i sentir-se responsables de les decisions que es prenen baix un concepte de la participació com a gestió d’allò col·lectiu.
  • Generar espais i oportunitats per a millorar el grau d’implicació de la ciutadania en la gestió de mesures concretes per a millorar la convivència per mitjà de l’organització d’activitats educo-artístiques.
  • Desenvolupar a nivell de barri un model social participatiu, inclusiu i equitatiu.
  • Afavorir i fomentar la presa de consciència i el compromís dels veïns i veïnes de Malilla a través del treball amb els col·lectius, actors i entitats d’influència comunitària del barri per a construir una societat que tinga la solidaritat global i la igualtat com a referents per aconseguir un món més just.
  • Donar a conèixer què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i fomentar la participació dels veïns i veïnes en la seua consecució a nivell local.

Scroll al inicio