Arriba l’estiu, i amb ell, el turisme alternatiu

A Marroc i Senegal

L’ongd Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) organitza un any més els seus viatges al sud (#ViajesalSur). Enguany les dos destinacions són Marroc i Senegal.Una forma alternativa i responsable de conèixer un país, d’apropar-se a altres cultures i altres formes de vida i d’entendre per a què servix la cooperació i quins són els canvis que produix en la societat civil d’altres països.

Com cada any, l’ongd Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) organitza viatges al sud per a mostrar als i les participants de primera mà la realitat que es viu en països on treballa ACPP,d’apropar-se a la seua gent, el seu context socio-econòmic, polític i cultural i adonar-se’n de l’impacte que té la cooperació internacional en la societat civil d’eixos països.

Este estiu, l’ongd Assemblea de Cooperació per la Pau organitza estades en dos dels països on treballa, Marroc i Senegal, amb l’objectiu d’oferir una visió ampla que puga sensibilitzar i transformar els i les participants.

El viatge al sud permet els qui participen conèixer els agents de desenvolupament locals que participen en els projectes de cooperació d’ACPP. Alhora, realitzen trobades amb els i les beneficiàries dels projectes, les organitzacions que treballen sobre el terreny per a l’execució dels projectes així com institucions i experts locals.

Destinacions dels viatges al sud 2016: MARROC I SENEGAL.

MARROC. Del 17 al 28 de juliol. Preu: 1.400€ amb totes les despeses incloses.

Els i les participants en els VIATGES AL SUD 2016a Marroc coneixeran els projectes que Assemblea de Cooperació per la Pau realitza amb l’organització local AHLAM, una associació per al desenvolupament que té com a objectiu principal millorar les condicions de vida dels habitants de la Regió de Tànger-Tetuán i contribuir a la consecució d’un desenvolupament humà sostenible.

També aprofundiran en el treball que ACPP fa amb H&E, una organització que aposta fermament per la defensa del medi ambient i amb l’associació marroquina ASTICUDE que treballa en la zona nord i orienta del país en els sectors de l’educació, el desenvolupament rural i les migracions.

SENEGAL. Del 17 al 28 de juliol. Preu: 2.025€ amb totes les despeses incloses.

Per altra banda, a Senegal, els i les participants en els VIATGES AL SUD 2016 viatjaran a les regions de Ziguinchor, Sedhiou, al sud del país, on ACPP desenvolupa cobertura en necessitats bàsiques de la població com són la salut, l’educació, la seguretat alimentària, l’allotjament i l’ajuda al retorn per als desplaçats pel conflicte de Casamance. Dos són els eixos bàsics de treball: la construcció d’una cultura de la pau i la resolució de conflictes.

Els qui participen en el viatge coneixeran de primera mà el treball que ACPP realitza amb les organitzacions USE, USOFORAL i AJAC Kalounaves. També coneixeran el treball de reforç de les capacitats d’incidència i participació política de les dones que ACPP realitza al nord de Senegal amb l’organització COSEF.

MÉS INFORMACIÓ I DETALLS SOBRE ELS VIATGES AL SUD

Scroll al inicio