#SOMCOMERÇJUST Les teues compres poden promoure els drets humans

Les organitzacions de Comerç Just Setem CV, Cáritas, Oxfam Intermón, La Tenda de Tot el Món, Ecosol, Petjades i Solidaritat Internacional PV recorden la importància de consumir de forma responsable i aplicar criteris ètics i solidaris en les compres nadalenques.

  • Les organitzacions de Comerç Just Setem CV, Cáritas, Oxfam Intermón, La Tenda de Tot el Món, Ecosol, Petjades i Solidaritat Internacional PV recorden la importància de consumir de forma responsable i aplicar criteris ètics i solidaris en les compres nadalenques.
  • Les ONGD de Comerç Just llancen la campanya #SomComerçJust que culminarà en la fira del diumenge 13 de desembre en passeig Russafa de València en la qual es lliurarà el premi Ajuntaments pel consum responsable”. En la webwww.cvongd.org/comerciojustoproposem punts de venda, concurs de selfies amb fotos de productes i diverses activitats.

València, 9 de desembre de 2015. En dates nadalenques, quan les compres protagonitzen el nostre dia a dia, és important recordar no solament a les persones que reben els nostres regals sinó també a la gent que els produeix. El Comerç Just és la forma perfecta de sorprendre a amigues, amics i familiars, mentre respectem els drets de treballadores i treballadors, recolzant un altre model de món: més humà, social i ecològic amb productes de gran qualitat.

Per a acostar aquesta proposta a totes les valencianes i valencians aquest mes es duran a terme diverses activitats que culminaran amb la Fira de Nadal de Comerç Just diumenge que ve 13 de desembre en el passeig Russafa, cantó amb la plaça de l'Ajuntament de València. Aquesta jornada tindrà lloc de 10:30 a 20:00 hores i acollirà punts de venda i sensibilització de Comerç Just, el lliurament de premis “Ajuntaments pel Consum Responsable”, degustació de productes, tallers infantils i altres propostes.

A més, s'ha convocat un concurs de selfies amb productes o en tendes de Comerç Just, així com amb cartells per a sensibilitzar sobre aquesta qüestió. El guanyador rebrà una cistella composta per productes d'aquest tipus valorada en 200 euros. Totes aquestes accions es desenvolupen amb la participació de les ONGD Setem CV, Cáritas, Oxfam Intermón, La Tenda de Tot el Món, Ecosol, Petjades i Solidaritat Internacional PV.

Optar pel Comerç Just suposa no solament triar productes de qualitat, sinó també apostar per un model econòmic i social basat en el respecte als Drets Humans i el medi ambient. Els productes de Comerç Just estan realitzats per treballadores i treballadors que reben un salari digne, la identitat cultural del qual és respectada sempre per les organitzacions que treballen amb elles i ells. Per tant, és una oportunitat de propiciar un nadal més just i solidari per a totes i tots.

D'altra banda i davant l'actual situació de crisi provocada pels efectes d'un model comercial que situa els beneficis econòmics per sobre de qualsevol criteri, les organitzacions de Comerç Just destaquen que aquesta alternativa consolida un model econòmic en el qual les persones i els seus drets són el més important. Després de mig segle de trajectòria, actualment el Comerç Just està implantat en més de 70 països i demostra que és possible fer un comerç que, a més de beneficis econòmics, genera desenvolupament i protegeix el medi ambient.

#SomComerçJust

#MejorconComercioJusto

Sota aquest lema i etiqueta proposem promocionar els productes, cistelles de nadal i la informació sobre el Comerç Just. Així mateix fem una crida a participar en un concurs de selfies amb productes de Comerç Just: #MejorconComercioJusto.

Tota la informació sobre el Comerç Just i consum responsable amb els punts de venda, catàlegs i promocions estarà en la web:

www.cvongd.org/comerciojusto


Repercusión en medios

15/12/2015 Levante- EMV: Premio por «Ajuntament pel consum responsable»

14/12/2015 Levante-EMV El Comercio Justo enamora en la calle

13/12/2015 RTVE: Sin Fronteras – Festival Cine y DDHH. – Fira Nadal Comercio Justo

12/12/2015 Valenciaplaza Bueno, bonito y ¿barato?

11/12/2015 Cadena Ser Otra opción navideña


Informació de Punts de Venda de Comerç Just en la Comunitat Valenciana, materials de Sensibilització, audiovisuals, informes i llibres en els seguientes enllaços:

Descarregar Cartell

Scroll al inicio