Conversatorio: Teixint xarxes en defensa de la terra i els drets humans

  • Convoca: Perifèries
  • Centre Cultural Palau de Viver
    Carrer Sanchís Tarazona, 36
    Vall d’Uxió,

Conversarem entorn dels drets humans i la defensa de la terra, dels moviments de resistència popular, moviments feministes i processos de pau com a eines de lluita enfront dels poders corporatius en defensa del medi ambient i les persones.

Intervenen:

– Teresa Rodrigo. Associació L’Arquet- Ecologistes en Acció de la Vall d’Uxiò. Defensora de la terra, exconcejala de medi ambient i activista per més de 30 anys en la localitat castellonenca La Vall d’Uxió. Integrant i militant de l’associació vallense L’Arquet, integrada dins de la històrica associació Ecologistes en Acció.

– Luis Enrique Díaz Caicedo. Defensor de drets humans, Coordinador de la Guàrdia Cimarrona en el Consell Comunitari “Afro Renàixer del Micay” en el municipi 2 del Tambo (Cauca, Colòmbia) i forma part de la Comissió Política de drets humans en el Consell. El Consell Comunitari Afro Renàixer del Micay és un dels processos organitzatius étnicoterritoriales que compon el Procés de Comunitats Negres (PCN). En l’última dècada han hagut d’afrontar la problemàtica dels cultius d’ús il·lícit i les disputes pel control territorial entre els diferents grups armats i narcotraficants.

– Laura Fonseca Peña. Defensora de drets humans és integrant i representant legal de la Corporació Llavors de Dignitat (Corsedi) i integrant del Congrés dels Pobles-Tolima (Colòmbia), d’on és delegada per a integrar la Comissió de Drets Humans del Tolima. En la seua labor de monitoratge i seguiment a les vulneracions als drets ha realitzat memòries per a diferents institucions com a Oficina de l’Alt Comissionat per als Drets Humans d’ONU, Defensoria del poble, Coordinació Colòmbia Europa Estats Unit, entre altres.

Organitzen:

Perifèries del Món i Associació L’Arqueria

Col·laboren:

Programa Valencià de Protecció Integral i Acolliment de Defensors i Defensores de Drets Humans

Més informació: projectes@periferies.org

Scroll al inicio