PropostesComparteix aquesta pàgina

20 febrer 2018

La CVONGD y Pobresa Zero s´adhereixen a #18N Manifestació per un Finançament Just

La CVONGD y Pobresa Zero s´adhereixen a #18N Manifestació per un Finançament Just

Dissabte 18 de novembre a les 18h a Guillem de Castro, València, Explanada MuVIM! Manifestació per un #finançamentjust per a sostenir l'estat social

Fuente: www.pv.ccoo.es/

Fuente: http://www.ugt-pv.es/cms/


La CVONGD i Pobresa Zero s'adhereixen a la convocatòria de "#18N Per un Finançament Just" i fem un crida a les organitzacions, entitats, col·lectius i a tota la societat valenciana, a participar en les movilitzacions del dissabte 18 de novembre a les 18h a la Explanada MuVIM i a difondre la convocatòria! 

Web Finançament Just


Manifest:

Aquest manifest pretén evitar qualsevol tomb polític de tipus partidari que puga entelar la imprescindible unitat de tots els valencians i les valencianes en la defensa d’un interés comú.

El pròxim mes de març es compliran 40 anys de la creació del Consell del País Valencià, l’òrgan preestatutari que va donar motiu a l’actual Comunitat Valenciana en el procés de descentralització i de reconeixement de les singularitats territorials que iniciava la recentment estrenada democràcia espanyola.

Aquells inicis van ser fruit de la voluntat dels valencians i de les valencianes de recuperar el seu autogovern, d’aproximar les institucions a la realitat del nostre territori, dels seus pobles i ciutats i d’atendre les demandes de llibertat i de prosperitat per a tots els ciutadans.

Va ser un esforç compartit en el qual es va implicar tota la societat i que va desembocar en l’Estatut d’autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat en l’any 1982, que va permetre la recuperació de la Generalitat Valenciana i, amb aquesta, la capacitat dels valencians i de les valencianes de decidir el seu futur de manera solidària amb la resta de l’Estat. Un Estatut que ha comptat juntament amb el Govern autonòmic, amb el paper dels sindicats de classe i les organitzacions empresarials com a agents socials garants del bon funcionament d’aquest, com s’ha demostrat amb el seu compromís en aquestes quatre dècades de treball i diàleg pel benestar dels treballadors i de les treballadores, i en definitiva de la ciutadania valenciana.

Quatre dècades més tard, la Comunitat Valenciana es troba en un moment que requereix aqueixa mateixa unitat per fer-nos escoltar amb una sola veu i aconseguir un futur sense més hipoteca que la nostra capacitat per a generar riquesa, benestar i progrés.

La construcció de l’Estat autonòmic ha acostat les decisions polítiques a la ciutadania, però avui, estem en una situació fallada.

Davant d’aquest problema, els valencians i les valencianes tenim vocació de formar part d’una solució global, perquè creiem que la nostra veu pot contribuir a crear un Estat que no s’esgota en l’Administració central.

Fins avui, cap dels diferents sistemes de finançament ha tractat amb justícia a la Comunitat Valenciana. Aquest mateix any, cada valenciana i valencià rebrem 237 euros menys que la mitjana de ciutadans de l’Estat, o 839 menys que l’autonomia millor finançada, la qual cosa equival a un 10 % i 29 % menys de recursos, respectivament. Aqueixes diferències són la causa fonamental dels nostres majors dèficits pressupostaris, generats any rere any, malgrat gastar menys que la mitjana de les comunitats.

Si sumem infrafinançament i infrainversió, enguany, la nostra discriminació aconseguirà els 1.600 milions d’euros, sols comparant-nos amb la mitjana. Estem, per tant, en una situació insòlita, tenim una renda per càpita inferior en 12 punts a la mitjana i necessitem més d’aqueixos 1.600 milions d’euros per acostar-nos a aquesta.

I, no obstant això, som l’autonomia que menys recursos per habitant rep; l’única que, tot i ser pobra, aporta al conjunt de l’Estat. El resultat és, senzillament, insuportable per a la ciutadania valenciana.

Aquestes xifres signifiquen que els valencians i les valencianes ens vegem
obligats a fer-ho tot amb molt menys. Els treballadors i els empresaris valencians han d’enfrontar-se als reptes carregant amb la motxilla de la discriminació i davant d’aquesta situació diem prou. Diem prou des dels valors compartits amb la ciutadania, diem prou perquè creiem en la igualtat d’oportunitats.

Davant d’aquesta prolongada discriminació, ja en l’any 2013 la Comissió d’Experts nomenats per Les Corts Valencianes per al disseny d’un nou model de finançament autonòmic va assenyalar en el seu document de 16 de setembre que el problema de desigualtat i menor finançament rebut per la Comunitat Valenciana es remunta a l’inici dels sistemes de finançament autonòmic de la dècada dels vuitanta.

Des d’aleshores, han passat més de 30 anys i la sistemàtica aplicació de criteris que han respectat l’statu quo ha impedit que les successives reformes del sistema hagen resolt aquest desajustament, i ha convertit el desequilibri financer públic en un greu problema de crònic infrafinançament i insostenible endeutament.

A la vista d’aquesta realitat, la Generalitat Valenciana va promoure en l’any 2013 el “Manifest per un finançament just per a la Comunitat Valenciana” que va ser secundat per les diferents forces polítiques amb representació en Corts i organitzacions representatives de la societat civil valenciana.

Aquell primer manifest denunciava la ruptura del principi d’equitat i de solidaritat d’un model de finançament autonòmic que feia de la Comunitat Valenciana l’única comunitat en la qual es combinaven uns ingressos i despeses inferiors a la mitjana amb una renda per habitant també per sota de la mitjana i un saldo fiscal negatiu.

Tres anys més tard, en l’any 2016, la Generalitat Valenciana va promoure el “Manifest per un finançament just” que van secundar més de 600 entitats valencianes, al qual van seguir els acords aconseguits per unanimitat en Les Corts Valencianes, datats pel febrer i abril de 2017, que denunciaven la marginació dels valencians i de les valencianes en matèria de finançament i inversions.

Per tot això les entitats signatàries exigim:

  1. Una reforma immediata del sistema de finançament que establisca un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies, que possibilite als valencians i a les valencianes tenir uns serveis públics fonamentals dignes i exercir les nostres competències pròpies. Una reforma perquè mai més hi haja ciutadania discriminada solament pel fet de pertànyer a un territori.
  2. Un repartiment de les inversions i una execució que atenga una programació racional que acabe amb el dèficit inversor a la Comunitat Valenciana, que compense en tot cas la insuficiència inversora en els últims anys i dedique una quantitat de recursos ajustada al nostre pes poblacional, tal com arreplega la reforma del nostre Estatut d’autonomia aprovada per Les Corts.
  3. El reconeixement dels dèficits de finançament acumulats directament pel mal funcionament dels diferents sistemes de finançament, i l’establiment de mecanismes de compensació perquè el nou model no nasca llastrat per la injustícia diferida dels anteriors.

Quatre dècades després de la nostra unitat per l’autonomia, el poble valencià ha de reivindicar més unit que mai, que puguem aconseguir plenament els drets reconeguts en la nostra constitució.

Els valencians i les valencianes vivim un moment històric en el qual posar punt final a la discriminació, per avançar cap a una societat més prospera i més justa.


Desacrrega el manifest, panflet, mocions i Adhereix-te

febrer 2018

LMXJVSD
29 30 31 Curso de Compra Pública Ética en Morella: Cómo convertir las compras de las Administraciones en un acto de responsabilidad social y medioambiental, paso a paso. 1 ACTO DE PRESENTACIÓN DE LA GUÍA DE LOS ODS PARA TRABAJADORES Y TRABAJADORAS 2 VII Jornada de Caritas parroquiales "Iniciativa por la Paz en Palestina" 3 Concierto solidario a favor de la ONG Proyso que escolariza, alimenta y asiste sanitariamente a niños y niñas en Guinea Ecuatorial. 4
Curso de Compra Pública Ética en Elche: Cómo convertir las compras de las Administraciones en un acto de responsabilidad social y medioambiental, paso a paso. 5 Lanzamiento de la Campaña Manos Unidas "Comparte lo que importa" en Valencia 6 "Trata y Tráfico de personas" con Elena Arce, asesora del defensor del pueblo. 7 Presentacion de la campaña "INFLUENCERS ANÓNIMOS" la Cooperacion al desarrollo en Alicante 8 Formación Interna ¿Cómo construir una campaña de sensibilización creativa? 9 10 III Edición del Mercadillo SEGUNDA VIDA de InteRed. 11
La exposición sobre los ODS y el Comercio Justo llega a Sagunto 12 Curso de Voluntariado ACOEC 13 Proyección del film "La sal de la tierra" 14 Campanya ‘Ser dona al Sud’ - monòleg “No solo duelen los golpes 15 CONCENTRACION POR LA MUERTE DE LOS SIN TECHO 16 I Jornada "Cáritas se compromete con el comercio justo, ¿y tú?" 17 18
Una jornada analiza la situación de los derechos humanos en el Sahara Occidental 19 Acto de entrega del XIV Premio Fundación por la Justicia a Omar Islam Ali 20 CINEFORUM "Una pastelería en Tokyo" 21 Contra las pensiones de miseria ¡¡NO AL 0,25%!! 22 I Encuentro por la agroecología en l’Horta Oest (Valencia) 23 8ª Edició Carnestoltes Russafa 2018: "La cultura tot locura" 24 11é Intercanvi de llavors tradicionals de TURBALLOS 25
26 Seminario de Formadores para la Tolerancia 27 Charla/Ponencia sobre la Laudato si'- Enlázate por la Justicia 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11

CERCADOR D'ACTIVITATS


DATES:

CATEGORIES

ONGD I COL·LABORADORS:

#25F NO A L´EUROPA FORTALESA

INFLUENCERS ANÓNIMOS

FORMULARIO DE INCIDENCIAS TECNICAS PARA ONGD

COMO COLABORAR CON EL #CASOBLASCO

VIDEO DE LA IV NIT SOLIDÀRIA POBRESA ZERO 2017 "NO ENS DONA IGUAL"

VIDEO DE LA MANIFESTACIÓ DE POBRESA ZERO EN VALÈNCIA 2017