ConvocatòriesComparteix aquesta pàgina

21 agost 2018

Convocada la cinquena edició dels Premis Manuel Castillo 2013 sobre cooperació i pau

Convocada la cinquena edició dels Premis Manuel Castillo 2013 sobre cooperació i pau

El Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València convoca la cinquena edició dels Premis Manuel Castillo, l’objecte dels quals és la promoció de la recerca acadèmica, científica i periodística en l’àmbit de la cooperació, la pau i el desenvolupament humà.

BASES de la Convocatòria açi

 

El Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València convoca la cinquena edició dels Premis Manuel Castillo, l’objecte dels quals és la promoció de la recerca acadèmica, científica i periodística en l’àmbit de la cooperació, la pau i el desenvolupament humà. Com a novetat, l’edició de 2013 inclou una tercera modalitat que premiarà la millor monografia o treball universitari de recerca inèdit. La participació en els guardons està oberta al territori nacional des de l’any passat.

Els Premis Manuel Castillo, de caràcter anual i que compten amb la col·laboració de la Xarxa Espanyola d’Estudis sobre el Desenvolupament (REEDES) -sent un dels seus integrants membre del jurat-, també pretenen reconéixer i difondre els resultats de més interés per a la societat espanyola, i especialment la valenciana, sobre la cooperació internacional, la pau i la seua contribució al desenvolupament humà i sostenible dels pobles en el món. Així doncs, els treballs presentats hauran d’estar relacionats directament amb la cooperació al desenvolupament i aportar coneixements que revelen capacitats o denuncien agressions als drets humans i al desenvolupament humà i sostenible.

La present convocatòria compta amb tres modalitats o categories: Monografia Universitària de Recerca Publicada, és a dir, un treball ja editat, consistent en un llibre, article científic o aportació o secció a un llibre publicat l’autor del qual siga un professor o professora de qualsevol universitat espanyola o membre de (REEDES); Reportatge Periodístic Emés, al que pot optar qualsevol treball periodístic documental en format audiovisual, digital, imprés, emés o publicat a través d’un mitjà de comunicació (premsa, ràdio, televisió o internet) d’àmbit estatal; i Monografia Universitària de Recerca Inèdita, una nova modalitat que premiarà el millor treball de recerca inèdit, que podrà tindre caràcter de llibre o article, l’autor del qual ha de ser membre d’una universitat pública espanyola (estudiant, PAS o PDI). Amb aquesta tercera categoria, els Premis Manuel Castillo 2013 segueixen donant cabuda a la participació d’estudiants i investigadors que ja va arrancar la passada edició.

El premi a la monografia de recerca publicada està dotat amb 3.200 euros; el reportatge periodístic, amb 2.000; i el treball universitari de recerca inèdit serà publicat en la col·lecció La Nau Solidària, que coordina el Patronat Sud-Nord en col·laboració amb el Servei de Publicacions de la Universitat de València.

Els aspirants al premi hauran d’accedir al web de la convocatòria i emplenar el formulari de candidatura, i posteriorment presentar un exemplar del treball en el Patronat Sud-Nord, Cooperació de la Universitat de València, abans del pròxim 11 de novembre, bé a través del correu electrònic premi.manuelcastillo@uv.es; o per correu postal, dirigint-se al Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València, carrer Amadeu de Savoia, núm. 4, planta 4a., 46010, València, i indicant en el sobre ‘Premi Manuel Castillo 2013’. En aquest últim cas s’hauran d’enviar els documents originals, és a dir, els exemplars del llibre, la revista o el diari on s’haja publicat el treball candidat.

 

Manuel Castillo (1870-1964)

La biografia de Manuel Castillo és la d’un personatge singular, que va viure 94 anys i que es va avançar al seu temps. Nascut en 1870, en un entorn social difícil, es va llicenciar en Filosofia i Lletres, va treballar com a bibliotecari a Salamanca i com a professor de francés a Càceres i a València.

La seua inquietud social li va conduir a promoure iniciatives editorials i periodístiques a Extremadura i a València, on va arribar en 1919. A més de la docència, va continuar amb les seues activitats filantròpiques i va ser membre de la Junta Provincial de Protecció de Menors i conseller de la Caja de Ahorros y Monte de Piedad de València a proposta del ministre de Treball. Des d’ambdues institucions, va donar suport a obres socials destacades.

En finalitzar la guerra, es va exiliar amb la seua dona i els seus fills a Tolosa de Llenguadoc i posteriorment a Mèxic. Va morir amb 94 anys en 1964. Amb la restauració de la democràcia a Espanya, els seus fills van decidir tornar a les seues arrels i establir-se a València, la ciutat on s’havien format. Dos d’ells van decidir que una part molt important del llegat familiar es destinara a la Universitat de València per a activitats solidàries i de cooperació com una forma d’honrar la memòria del seu pare, i així es va crear el Patronat Sud-Nord, òrgan que des de 1991 treballa en la cooperació universitària al desenvolupament.

 

Més informació, convocatòria i bases, en el següent enllaç:

http://links.uv.es/gDV1R1o

Bases de la convocatoria:  http://www.fundacio.es/cooperacio/sudnord/index.asp?pagina=600

agost 2018

LMXJVSD
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 Exposició i col·loqui #EllesTrien a Cinctorres 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9

CERCADOR D'ACTIVITATS


DATES:

CATEGORIES

ONGD I COL·LABORADORS:

OPERACIÓ RUBIK: RECURSOS EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA GLOBAL

FUTURO EN COMUN

VIAJES SOLIDARIOS, TURISMO RESPONSABLE, CURSOS DE COOPERACION EN TERRENO O VOLUNTARIADO INTERNACIONAL

SUMAR: WEB DE PARTICIPACIÓN DE QUORUM GLOBAL

BANCA ARMADA

ODUSALUD, OBSERVATORI DEL DRET A LA SALUT CV

FORMULARIO DE INCIDENCIAS TECNICAS PARA ONGD

COMO COLABORAR CON EL #CASOBLASCO