DocumentacióComparteix aquesta pàgina

17 novembre 2019

DESCÀRREGES

Documentació investigacions i manuals de cooperació al desenvolupament en la Comunitat Valenciana


  


Informe 24€ bajocero, la cooperación al desarrollo Comunitat Valenciana 2011-2014. Juanjo Iborra, año 2016.

IBORRA, J., 24 € bajo cero. La cooperación para el desarrollo en la Comunidad Valenciana 2011-2014. Valencia: Plataforma2015ymás, 2016. ISSN: 2340-1133.

Aquest estudi analitza l´evolució de la cooperació realitzada pels governs valencians, Generalitat i entitats locals, durant el període 2011-2014. La presentació del treball, més enllà d´oferir informació quantitativa sobre els desemborsaments realitzats, és la d´assenyalar i abordar aspectes centrals en la definició de les polítiques de cooperació en l´àmbit dels governs descentralitzats.

L´estudi planteja una visió de conjunt sobre la cooperació valenciana, analitzant l´existència d´una cooperació valenciana per al desenvolupament i posant èmfasi en aquelles qüestions en les quals la cooperació descentralitzada disposa de potencialitats pròpies: la participació de diversos actors polítics, la implicació de la ciutadania i el teixit social i la seua capacitat d´aprofundir a través de la rendició de comptes en l´apropiació democràtica.

En l´anàlisi per actors s´ha inclòs, junt els governs locals i autonòmic, el Fons Valencià per la Solidaritat (FVS) així com els principals agents no governamentals de cooperació, ONGD i universitats públiques valencianes, el protagonisme dels quals en la cooperació descentralitzada exigeix d´una major atenció per part dels estudis que permeta caracteritzar i definir els trets que adopta el nostre model de cooperació.

Orientacions per a la Planificació para el desenvolupament en entitats locals de la Comunitat Valenciana (Valencià). Juanjo Iborra, any 2014.

Orientaciones para la planificación de la cooperación para el desarrollo en entidades locales de la Comunitat Valenciana (Castellano). Juanjo Iborra, año 2014

Orientacions per a la rendició de comptes en matèria de cooperació internacional per al desenvolupament per a entitats locals de la Comunitat Valenciana. Juanjo Iborra, any 2014.

Orientaciones para la rendición de cuentas en materia de cooperación internacional para el desarrollo para entidades locales de la Comunitat Valenciana. Juanjo Iborra año 2014.


La política de cooperación internacional para el desarrollo del Ayuntamiento de Quart de Poblet: una apuesta desde la participación y el compromiso con el desarrollo.

IBORRA, J., La política de cooperación internacional para el desarrollo del Ayuntamiento de Quart de Poblet: una apuesta desde la participación y el compromiso con el desarrolloValencia: Novabernia, 2015. ISBN: 978-84-942244-3-0.


Els darrers anys han estat testimoni del desmantellament de les polítiques de cooperació a bona part de les administracions públiques valencianes, des de la Generalitat Valenciana fins als principals ajuntaments i diputacions. L´Ajuntament de Quart de Poblet, en canvi, ha destacat no només pel manteniment de les seues aportacions econòmiques sinó també per l´establiment d´una política pública municipal de cooperació per al desenvolupament. L´estudi posa de manifest que el manteniment i l´enfortiment de les accions de cooperació per al desenvolupament en molts municipis respon a una voluntat política a favor de les polítiques socials i a una clara comprensió de la responsabilitat dels actors locals com agents de desenvolupament internacional.La cooperació per al desenvolupament a la Comunitat Valenciana (Valencià)

La cooperación para el desarrollo en la Comunidad Valenciana (Castellano)


BORRA, J.; SANTANDER, G., La cooperació per al desenvolupament a la Comunitat Valenciana. Madrid: Plataforma2015ymás, 2012. ISBN: 9788494014710.

Aquest estudi suposa una análisi detallada i en profunditat de la cooperació desplegada pels governs valencians al període 2005-2010. A més a més, inclou una visió panoràmica de l´evolució històrica de la cooperació valenciana des del seu naixement l´any 1989 i una anàlisi quantitativa amb les dades disponibles des d´aquell any.

L´informe pretén contribuir, des de l´anàlisi, la reflexió i un decidit compromís amb la transparència i la rendició de comptes, a obrir una finestra d´oportunitat per a millorar la política que vol i ha de ser expressió de la solidaritat internacional del poble valencià. A partir de la crítica raonada i raonable, de l´observació de debilitats persistents al llarg del temps, de les tendències insuficientment consolidades, els responsables polítics, membres del moviment ciutadà de solidaritat internacional i la ciutadania en general tenen en les seues mans un estudi d´altíssim valor per a influir i participar en la millora de la cooperació valenciana.

Amb la seua publicació es contribueix a mitigar el buit existent fins a aquest moment, sense cap estudi semblant realitzat a la Comunitat Valenciana, així com a animar a la realització de nous estudis que complementen el que s´ha arreplegat en aquest treball i que aprofundisquen en la reflexió sobre les polítiques de cooperació de la Comunitat Valenciana.
LIBRO BLANCO de la Cooperación Internacional para el Desarrollo de la Comunitat Valenciana. Francisco Morant, Año 2003

novembre 2019

LMXJVSD
28 29 30 31 1 2 3
Exposición "Vivir defendiendo Derechos. 20 relatos gráficos por la defensa de lso derechos humanos. 4 Inauguración oficial de la 9ª Edición del Máster Interuniversitario de Cooperación al Desarrollo UPV "Que pueden hacer los pueblos indígenas por al alimentacion de tus nietas? 5 Conferència ARCADI OLIVERES: "La transformació del model econòmic des dels valors ètics i del bé Comú" 6 7 Proyección y charla del documental "Tigernut, la patria de las mujeres íntegras" 8 REINVENTAR, mercadillo solidario InteRed 9 10
MIRANT II Mostra itinerant de Cine i salut global en Alicante 11 12 L´Amazonia des de l écologia integral. Visió humana i ambiental despres del Sínode 13 ¿Acceso a sanidad universal? Taller informativo 14 LA COLECCIÓN DE PECES SOLIDARIOS “SAMAKI” DE ARTE VALENCIANO-AFRICANO, EJE PRINCIPAL DE LA SUBASTA ONE DAY YES 15 16 17
Presentación y Proyección del Documental "Les llavors de Berta Cáceres" + Charla-Coloquio con Rosalina Domínguez* (COPINH-Honduras) 18 19 MIRANT II Mostra itinerant de Cine i salut global en Alicante 20 El tràfic de essers humans amb finalitats d´explotació sexual. Tractament dels mitjans de comunicació. 21 JORNADA DE SENSIBILIZACIÓN SOCIAL “LA PERSECUCIÓN POR MOTIVOS GÉNERO Y ORIENTACIÓN SEXUAL: EL RETO DE LA PROTECCIÓN INTERNACIONAL” 22 Encuentro con productoras de cafe y cacao de Comercio Justo de Perú "Del norte de Perú a Sagunt" 23 24
Formacion Interna: Taller de creación de vídeos con el smartphone. Aprende a crear tu propio relato audiovisual con tu móvil 25 Jornada: “La Educación: clave para la transformación social y el compromiso con las personas refugiadas”. 26 Formacion Interna: ¿Cómo transversalizar el enfoque de género en los proyectos de Educación para la Ciudadanía Global y Cooperación Internacional? 27 Taller: Los superalimentos, ¿moda o realidad? "Alimentación saludable con productos de comercio justo" 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8

CERCADOR D'ACTIVITATS


DATES:

CATEGORIES

ONGD I COL·LABORADORS:

INSCRIPCIÓN IV FORO INNOVACIÓN SOCIAL HASTA EL 25 DE NOVIEMBRE

#COOPERARMEJOR

COMO COLABORAR CON EL #CASOBLASCO

OPERACIÓ RUBIK: RECURSOS EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA GLOBAL

MAPA PETERS: EL MÓN EN UNA DIMENSION MÉS REAL

MANIFEST POBRESA ZERO 2019

FORMULARIO DE INCIDENCIAS TECNICAS PARA ONGD