Agenda 8 maig 2018Comparteix aquesta pàgina

19 agost 2019

Organitzat per Algemesí Solidari: El paquistanès Ehsan Ullah Khan, explicarà dimarts a Algemesí l’explotació laboral infantil al món

8 maig 2018: Organitzat per Algemesí Solidari: El paquistanès Ehsan Ullah Khan, explicarà dimarts a Algemesí l’explotació laboral infantil al món

8 de Mayo a las 9h en Algemesí

Lloc: Centre Polivalent d'AlgemesíObri mapa al lloc

Hora d'inici: 09:00h

Entitat: Algemesí Solidari

Fuente: Algemesí Solidarí 

Ehsan està a Espanya per a implicar als joves en la lluita contra l’esclavitud laboral dels xiquets. Oferirà a les 9 del matí una xarrada al Centre Polivalent i una altra, a les 12 del migdia, a l’IES Sant Vicent Ferrer.

Muhammad Ehsan Ullah porta més de 50 anys denunciant l’existència de treballs forçosos a Xina, Bangladés o Pakistan, oferint educació als xiquets que s’alliberen.

Dimarts arriba a Algemesí dins la gira que està realitzant per l’estat espanyol on està demanant que es prohibisca la importació de productes fabricats gràcies al treball infantil. En aquest sentit està alertant de la complicitat de dos firmes tèxtils espanyoles de gran consum per part dels joves com són Inditex i Mango a més de la suïssa H&M.

Muhammad Ehsan  parlarà amb els joves de l’IES Bernat Guinovart al Centre Polivalent i posteriorment al saló d’actes de l’IES Sant Vicent Ferrer. Les dues convocatòries estan obertes a tot el públic que ho desitge.

L’activista, musulmà, començà la seua lluita quan encara era un estudiant de periodisme. Només tenia 20 anys.  Es va trobar amb un ancià que havia hagut de pagar un deute econòmic oferint les seues filles al propietari d’una fàbrica. Aquest les violava constantment i pretenia vendre-les. Ehsan va presentar una denúncia amb un centenar de companys i van aconseguir alliberar les xiques. Va ser quan van crear el “Front d’Alliberament del Treball forçós”. Deu anys més tard va aconseguir que el Tribunal Suprem del seu país prohibira el pagament dels deutes amb esclavisme.

 

Una de les seues lluites més sonades ha sigut la denúncia continuada de l’assassinat del xiquet Iqbal Masih, que amb quatre anys va fugir d’una fàbrica de catifes on treballava a canvi d’un deute que la seua família no podia pagar. Ehsan va ser com un pare per al xiquet i va denunciar el seu assassinat per tot el món.

La seua lluita li va comportar empresonaments i tortures. Ara viu a Suècia des d’on, als  71 anys, continua la seua creuada.

I és que segons l’Organització del Treball, es calcula que al món hi ha 152 milions de xiquets explotats laboralment.

agost 2019

LMXJVSD
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8

CERCADOR D'ACTIVITATS


DATES:

CATEGORIES

ONGD I COL·LABORADORS:

FESTIVAL DE BENVINGUDA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA PER A POBRESA ZERO

TERMINOS DE REFERENCIA NUEVA WEB CVONGD

1ª EDICIÓ PREMIS COOPERACIÓ CVONGD

PROPUESTAS 2019 DE VIAJES SOLIDARIOS DE LAS ONGD

COMO COLABORAR CON EL #CASOBLASCO

LA CVONGD REP EL SEGELL DE “TRANSPARÈNCIA I BON GOVERN”

OPERACIÓ RUBIK: RECURSOS EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA GLOBAL

POLÉTIKA

MANUAL DE ESTILO DE LA CVONGD #ERESPARTEDELACOORDI

MAPA PETERS: EL MÓN EN UNA DIMENSION MÉS REAL